Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Tárkonyecet, borsó és szúnyogok

2018. június 19. 07:10 - Tinne

Vasárnap kis koboldjaim ismételten bele óhajtottak halni az unalomba, így sürgősen tennem kellett valamit.

Korán reggel rászabadítottam őket az eddig üresen ácsingózó virágládákra, és már ültethették is a frissen beszerzett növényeinket. Ezek a kis szépségek fogják távol tartani az ablakainktól a szúnyogokat.

 

A következő nagyszabású munkájukhoz megtizedeltem a tárkonydzsungelt.

 20180617_125632.jpg

Nem sokkal a költözésünk után szereztünk be két aprócska tövet, amik mára -nagy örömömre - szinte átvették az uralmat a fűszerkertben. Határt, csak a szintén egyeduralomra törő oregano szab nekik.

 20180617_130349.jpg

Miután begyűjtöttem az első hatalmas csokorral,gyerekeim a levélfosztásban jeleskedtek. Egyórányi közös tépkedés után, már tömhették is a kis befőttes üvegekbe a leveleket. Nekem már csak az almaecetet kellett a hézagokba önteni. Ezt a műveletet még néhány napig előszeretettel fogom velük játszani, mivel nem csak itthoni használatra készül.

20180617_154626.jpg

Persze szárítunk is belőle egy hatalmas adagot, mert nem minden ételbe kerül ecetesen a kedvenc fűszerem.

Amilyen dög vagyok, este sem hagytam őket unatkozni. :)

20180617_194842.jpg

Késő délután leszüreteltünk egy kevés borsót, amit még vacsora előtt szépen kifejtettek. Így a vacsi idejére már mindkét kis segédem félálomban, szó nélkül lapátolta a bolognait.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2314056900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása