Minipizza, színesen, személyre szabva

Mostanában Pacatesó is szívesen eszi a házi pizzát, de nem kér rá hagymát, kolbászt, paprikát, tejfölt, halat, gombát... és még sorolhatnám. :)

Marad a Bolognai húsos szósz, és a sajt... sok sajt!

A harmadik ugyanolyan pizza után eluntuk. De azt sem akartuk, hogy Pacus kimaradjon az élvezetből.

img_20180916_084849.jpg

Így a vasárnap reggel 12 minipizzát sütöttünk.

A tészta alapreceptje rém egyszerű:

50 dkg liszt

kb 3 dl melegvíz

1 tasak élesztő

1 kávéskanál cukor

0,5 kávéskanál só

0,5 dl olaj

1 kávéskanál borsikafű

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a cukrot, az élesztőt és 0,5 dl meleg vizet.

Elkeverjük, és az élesztőt felfuttatjuk.

Beleöntjük az olajat, a liszt szélére szórjuk a sót és a borsikafüvet, hozzáöntjük a többi meleg vizet, és rugalmas, lágyabb tésztát gyúrunk.

A tálat lefedjük és 20 percig kelni hagyjuk a tésztát.

Ezalatt előkészíthetjük mindazt, amit a gyerekek rászórnak a minipizzákra.

img_20180916_080233.jpg

Mi reggel feltéptük a hűtő és a mélyhűtő ajtaját, és kipakoltuk, ami csak szóba jöhetett.

Reszeltünk sajtot...természetesen rengeteget Pacus kedvéért...is.

Apróra vágtunk egy fej lilahagymát, elővettünk a fagyasztóból egy kevés kukoricát, füstölt sonkát, paprikás szalámit.

Felnyitottuk az egyik üveg házi ketchupot, elővettük egy kis maradék tejfölt, piros paprikát vágtunk kis kockákra, és némi madárlátta maradék apró paradicsomot vékony szeletekre.

Fölkarikáztunk egy darabka csípős kolbászt is, és már készen is állt minden, hogy ízletessé, egyedivé, és színessé varázsoljuk a tésztát.

img_20180916_090047.jpg

A pizzatésztát átgyúrtam és 12 részre osztottam, majd mindegyik gombócot vékonyra kinyújtottam.

img_20180916_090641.jpg

Egy tepsire 4 kis tésztakorong fért, utána jöhetett a gyerekmunka. Mindenki kedvére variálhatta a feltéteket.

Készült paradicsomos és tejfölös változat is.

Én kicsit elkenődtem, hogy nem volt itthon gomba, de legközelebbre biztosan beszerzem, mint ahogy lesz itthon némi olajos halkonzerv, és kevés csemege uborka is. Egy jó kapros, halas, tejfölös változat, pár szelet csemegeuborkával nálam mindig nyerő. :)

Igazi buli a kisebbeknek, ha saját maguk dönthetnek, hogy mi kerüljön a pizzájukra. Nálunk csak egy szabály van:

Kell zöldséget is választani! :)

Pacusnak annyira megtetszett a dolog, hogy hajlandó volt némi engedményre. Az egyik kis pizzáját megkenhettük tejföllel, és beleegyezett némi füstölt sonka feltétbe is a sok sajt tetejére. :)

Sütő 200 fokra előmelegítve. Ezután már csak két feladatunk van. Árgus szemmel lesni a sülő pizzát, mert rövid idő alatt elkészülnek, és távol tartani minden éhen halni készülő gyereket, a forró pizzától 10 percig, amíg kicsit kihűlnek. :)

img_20180916_103224.jpg