Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

"Szőrgombóc" az atomvillanás

2020. szeptember 26. 15:26 - Tinne

Kalózbandánk következő tagja hegyes fülű, farkincája hosszú, bundát hord, mégsem macska... :)

Színe vöröses barna, termete apró, tökéletesen ugrik, fut, mászik és még úszni is tud.

Bár lábacskáinak száma négy, de ebből csak három "használható". Mégsem botorkál. Ellenben farkincájával tökéletesen megkapaszkodik bármiben, így akár villámgyorsan irányt tud változtatni futás közben.

Eme képességeire igencsak nagy szüksége van, mivel szőrgombócunk a macskák világában nőtt fel.

A kikötőben nevelkedett, a legszegényebb környéken, az egyik hátsó lábacskája nem fejlődött ki rendesen, így meg kellett tanulnia 3 lábon is gyorsnak lenni hogy elkerülje a rá vadászó macskákat.

sutyi_1.jpg

Fotó: Pinterest

Ha most egy kisegérre tippeltetek, akkor nyertetek... :)

Sutyi, - mert hogy egérhősünk eme a névre hallgat - megtanult 3 lábon egyensúlyozni, majd a fejébe vette, hogy ő lesz a leggyorsabb egérke a világon.

A szülei pedig kétkedve bár, de támogatták. Mindig biztatták, segítették, dicsérték. Simogatták a buksiját, ha nehezen mentek a dolgok és bátorították, ha feladni készült az álmát.

A kis sántikáló szőrgombóc pedig szép lassan a leggyorsabb egér lett a kikötőben. Egy macska sem volt képes elkapni, még a farkincája nyomába sem érhettek.

Mivel csupa gazfickó vette körül, egyebet is megtanult. Bármit elcsent, ellopott feltűnés nélkül. Utána pedig illa berek, eltűnt a legapróbb lyukban zsákmányával együtt.

Azt már tudjátok, hogyan került kapcsolatba Kormos Tejföllel és Mennykővel. Csakhogy Sutyi, nemcsak amiatt lóg ki a banda tagjai közül, mert kisegér.

Kitalálni sem volt egyszerű a fajtáját, mert bár pontosan tudtuk, hogy egérke lesz és milyen jellemvonásokkal fog bírni, hosszú ideig tartott, mire rátaláltunk a megfelelő fajta igazi kisegérre.

A  banda többi tagjánál, már előre tudtuk, hogy milyen állatok bőrébe bújnak hőseink. KormFöl karaktere a Norvég Erdei macskától kapta küllemét és jellemvonásait, Mennykőt pedig a Maine Coon macska ihlette.

Ráadásul KormFöl kivételével mindegyik bandatag nevének megalkotásakor felhasználtuk az állat eredeti, vagy latin nevét. 

Sutyi, ebben is különleges, hiszen az elején még fogalmunk sem volt milyen egérkét válasszunk a csapatba.

Előbb született meg a jelleme és a háttértörténete, Beleszerettünk vagányságába, éles eszébe, rafinált húzásaiba. Imádtuk, hogy "kacska" lábából előnyt kovácsolt. Fel tud mászni az árbócra, farkincájával megkapaszkodik bárhol és imád Mennykő kalózkalapján utazni.

Hosszú napokig kajtattunk az interneten, mire megtaláltuk Sutyi "igazi" megformálóját.

Alig hittünk a szemünknek!

Bizony létezik olyan egér, amelyik fut, mászik, ugrik, úszni is tud, ráadásul apró termetű - akár egy búzakalászra is felmászik - és a farkincájával meg tud kapaszkodni. :)

Ez a kisegér a Törpeegér... 

 sutyi2.jpg

Fotó: Pinterest

A leírását  most engedjétek el nekünk - később pótoljuk - mert nagy tempóban készül a mesekönyv, és bevallom most nehéz átengednem a billentyűket másnak. :)

Figyeljétek a blogot, mert hétfő délután érkezik a következő meserészlet, természetesen Sutyival a főszerepben.

A későbbiekben bemutatásra kerül egy kalóztérkép, és pár helyszín a mesekönyvből. No meg belecsöppen a történetbe még két bandatag, Sillus, és Hiru...

Vajon ők milyen állatok lehetnek?

Hogyan és miért kerültek a mesekönyvbe?

A bemutatkozások és meserészletek után pedig eláruljuk, miért is róluk szól a mesekönyv és milyen üzenetet közvetít a gyerekek felé... mert hogy vannak vele titkos terveink... amihez ez a könyv csak a kezdő lépés. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716208000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása