Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Sült labdaszószból ketchup és "háziasított" hamburger - kedvenc családi reggelink egy kicsit másképp

2021. április 18. 16:19 - Tinne

A hamburger különböző fajtáit nálunk mindenki imádja... persze mindenki másképp, így általában nagy felhajtás előzi meg, és mindig közösen készítjük. :)

haziasitott_hamburger12.jpg

A mai reggelit kicsit újfent megvariáltuk! :) Elvégre szeretjük a változatosságot...

Már előző este belevágtunk az előkészületekbe.

A hentesnél lapockát daráltattunk, itthon pedig elkészítettük a húspogácsákat. Nem vacakoltunk sokat, a 2 kiló darált húshoz só, bors, egy fej apróra vágott vöröshagyma, és fokhagymapor került. Formába gyömöszöltük, majd fagyasztóba dugtuk, hogy másnap egyszerűbb legyen a sütés.

Majonézt készítettünk - amúgy is kellett az esti francia salátához - majd egy részét félre tettük reggelre.

Másnap kikészítettünk mindent az asztalra, és amíg Boró kikeverte a majonézt, nekiálltunk kisütni 5 húspogácsát és pár halrudat, mert Pacatesó inkább a halas verziót részesíti előnyben. :)

haziasitott_hamburger13.jpg

Vágtunk lila hagymát, saláta helyett megmostunk pár friss reteklevelet , a felnőtteknek elővettünk a jalapeno paprikát. Az asztalra került még egy kis csalamádé és a 3 évvel ezelőtt főzött, ketchup.

Őszintén megvallva, csak próba képen tettük el, mert abban az évben rengeteg sült Labdaszószt készítettünk - volt vagy 56 tő paradicsomunk... nem, nincs paradicsommániám, á dehogy... :) 

Így aztán a passzírozás után némi cukrot és sót adtunk mellé, tovább forraltuk és 3 üveg fullosan fűszerezett házi ketchupot tettünk száraz dunsztba. Az első kettő az évek folyamán elkopott, de inkább sült húsok mellé, mivel annyira sűrű lett, hogy úgy kellett kirázni az üvegből.

Az utolsót bontottam ma reggel, mert kíváncsi lettem, megállja-e a helyét kedvenc reggelinkben.

Az eredmény mennyei lett!

Mindenki szabadon válogathatott a hozzávalókban és elkészíthette saját változatát. Boró mindent belelapátolt, ami az asztalra került, szerencsére a jalapeno paprikáról sikerült lebeszélnem. Ellenben a reteklevél, és a Labdaszószból kiforralt ketchup osztatlan sikert aratott nála.

Pacatesó kissé óvatosabb volt. A kapros majonéz és a halrudak mellé csak ketchupot és némi sajtot kért. :)

Persze igyekeztem fotózni is közben :)

Ha kedvet kaptatok hozzá, hát álljatok neki Ti is variálni. Csak ne felejtsétek el bevonni a gyerkőcöket a készítésbe. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr916505090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása