Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Dupla Advent

2017. november 29. 19:59 - Tinne

Ma végre eljutottam odáig, hogy elkészítsem az adventi naptárakat. Tudom, hogy egyszerűbb lett volna megvenni, de a lányom ragaszkodik a hagyományokhoz.

Ez évtől ráadásul duplán készíthettem, mivel Pacatesó is belépett a Karácsonyvárók táborába, a maga 2,5 évével.

Ráadásul Boró imádja a közös készülődést, így kapva kaptam a gyereketeto.hu egyik adventi cikkén, és felajánlottam a kiscsajnak, hogy választhat. Csokit kér a naptárába, vagy inkább közös programokat...

Szinte hallatszott, hogyan csikorognak kis buksijában a fogaskerekek, majd gyorsan megalkotta a számára legjobb verziót.

Mindkettőt!

Így kis tasakokat készítettünk, és minden apró tasakba egy falat csoki mellé egy-egy közös program került, kis cédulákra írva. :)

/Minden napra jutott egy program: forró csoki készítés, pogácsa sütés, karácsonyi zenék válogatása, közös bevásárlás, vers tanulás, karácsonyi képeslapok készítése, papírdíszek gyártása... és még sok más közös tevékenység./

Természetesen Pacatesó is megkapta a maga kis tasakjait, egy ugyanolyan tálba mint Boró, de egyenlőre ő még megelégedett a csokikkal.

Másfél órára le lett foglalva mind a két kis gengszterem, amíg felváltva dobálták a csokikat és a cédulákat a 48 kis tasakba. Közben Boróval nagyokat dumáltunk, Pacatesó pedig bevetette a csokiszállításba kedvenc pickup rendőrautóját. :)

A csomagok elkészültek, a srácok jókedvűek a közös programtól, anya kicsit kipihente magát, mert nem kellett egy darabig villámhárítót játszani a gyerkőcök között, és apa is mentesült egy kis időre a mazsolák szórakoztatása alól.

egyszóval mindenki kisimult és boldog...

Oké, ezt most visszavonom... Pacus beejtette a pickup rendőrjárgányt a szekrény mögé... leghamarabb a hét végén tudjuk elővarázsolni, így lesz egy kis melónk mire megnyugszik... Az altatásnál még lesznek problémáink... 

20171129_185136.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7013404641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása