Őszintén megvallva, már untam a sok gyerekbarátra tervezett menüt, és új ízekre vágytam, de nem akartam a 3 évesemnek külön főzőcskézni.
Így gyorsan körbenéztem a hűtőben, és Borókával karöltve egy új "Pacabarát" kedvencet alkottunk.
Gyerekbarát, mégis más, mint a hétköznapokban.
Így született meg a szombati menünk.
Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb
3 közepes szál sárgarépa
450 ml tejföl
1 nagy marék juhtúró (méregesse a búbánat)
1 kaliforniai paprika
reszelt sajt (amennyi alaposan betakarja a hús szeleteket)
Kakukkfű, rozmaring, oregano, borsikafű
1 dl olaj
kevés só (de tényleg csak egy kevéske!)
A hússzeleteket kicsit kiklopfoltuk. Az apróra vágott (vagy szárított) fűszernövényeket az olajjal elkevertük, és a hússzeleteket alaposan bekentük a páccal. Egy órát állt a hűtőben, majd mindkét oldalukon megsütöttük, és egy közepes tepsibe pakoltuk. Csak egy picit sóztuk, mivel a juhtúró bőven elég sót ad majd hozzá.
A kaliforniai paprikát apróra vágtam, és Boró elkeverte a tejföllel, és a juhtúróval.
A sárgarépát felkarikáztam, és egy kevés olajon fedő alatt puhára pároltam.
A párolt sárgarépa a sült húsra terítettem, majd Boró az egész juhtúrós tejfölös keverékkel beborította.
Rengeteg sajtot szórt a tetejére, mivel Pacával mindketten imádják, majd betoltam a sütőbe, 200 fokra, és ropogósra sütöttük a sajtot.
A gyerekek dinsztelt krumplit kértek mellé, de párolt rizzsel is isteni finom!