Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Kikirics a "zöldcsempész": Zöldülő fasírtok, avagy csempésszünk cukkínit!

2017. november 20. 08:00 - Tinne

Eredetileg imádta a lány, de később a héja már gondot okozott, végül karba tett kézzel tüntetett ellene. A héj problémán segített a reszelés, egyéb felhasználáskor meghámozom. Kivéve persze, ha savanyítva teszem el, mert akkor szerelem, még a zöld külsővel együtt is.

Boró mostanában csak a kertben szereti a cukkínit, megenni már kevésbé... :)

Így kissé elbújtattuk Kikiriccsel...fasírt husiban. :)

20170921_093541.jpg 

 Zöldülő fasírtok

Hozzávalók:

1 kg darált hús

2 közepes cukkíni

3 szál sárgarépa

15 dkg zabpehely

3 db tojás

3 nagy gerezd fokhagyma

2 közepes fej hagyma

egy nagy csokor kaporlevél, vagy egy fél zacskó szárított kapor

őrölt fehérbors

 20170921_104657_1.jpg

A cukkíniket megmossuk, végeiket levágjuk, kimagozzuk, majd a héjával együtt durvára reszeljük. Besózzuk, majd 15 perc után, mikor már a gyerekek tűkön ülnek, kezdődhet a fölösleges lé eltávolítása.

Adjunk nekik időt, és lehetőséget, hogy némi szkanderral vegyítve jó alaposan kicsavarják a levet, majd kezdhetik is a fasírt összeállítását. Egy tálba a zabpehely kivételével mindent beleteszünk, és jöhetnek újfent a gyerekek.

Ha már mindent egybe gyúrtak, és kellően maszatosak, szórjuk bele apránként a zabpelyhet, és várjuk meg, míg a srácok jó alaposan eldolgozzák a fasírtmasszában.

Szinte az egész hadműveletet rájuk bízhatjuk. A mi részünk az előkészítés: a cukkíni reszelése, besózása, és a sütőbe való ki és bepakolás. Minden mást elvégeznek helyettünk a srácaink, ráadásul legalább másfél órára lefoglalja őket.

Ami például egy esős, hideg, napon nem éppen elhanyagolható… :)

20170921_113104.jpg

Ezután természetesen gombócolhatnak, megpakolhatják a sütőlemezt. Írány a 200 fokra melegített sütő és némi várakozás. Ha szépen megpirultak, már vehetjük is ki őket. Ne aggódjunk, ha nem lesznek egyformák a gombócok. Ha már legalább 10 alkalommal legyakorolták a srácok a gombócolási műveletet, már nem is lesznek akkora eltérések. :)

Praktikus 2 sütőlemezzel dolgozni, így esély sem lesz rá, hogy a gyerekek megégetik magukat.

20170921_121642.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8513292989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása