Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

A néma "Mennykő"

2020. augusztus 30. 19:41 - Tinne

 Kalózbandánk 2. tagja Mennykő, aki nem éppen a szószátyárkodásáról híres.

Már csak azért sem, mert néma.

Hatalmas termetű, hihetetlenül erős és Kormföl legjobb barátja.

Rezzenéstelen arcú komornyik az ódon macskakastélyban. Hatalmas mancsain osonva közlekedik és csak akkor kapsz a szívedhez, mikor váratlanul megjelenik fél méterrel mögötted.

Bundája színe: ezüstcirmos - halvány ezüst alapszín, fekete csíkokkal.

Szeme: Zöldessárga

Ő a kalózbanda szeme... szó szerint...

Bár nem hall, kiválóan olvas szájról. Ha a messzelátóba néz, akár egy távoli hajó fedélzetén zajló beszélgetést is "ki tud hallgatni".

Kormföllel nagyszerűen kommunikálnak kézjelekkel, amit természetesen Sutyi is megtanult - róla majd egy későbbi alkalommal szót ejtünk még -, így hármuk között tökéletes a kommunikáció.

Mennykő a csapat csöndes "kősziklája". Nem csak erejében, de hűségében is maximálisan megbízhatnak. Bármikor kész akár a jeges tengerbe is beugrani - majd meglátjátok, nem egyszer meg is teszi -, pedig szíve legmélyén a szárazföldet többre tartja.

A legtöbbször bőven elég, ha morcosan lenéz egy kikötői patkányra, egy másik kalózra, vagy éppen egy előkelő, "kirablás alatt álló" hajó tulajdonosára és az illető máris jobban szeretne a sziget belsejében, egy tüskebokorban üldögélni, minthogy tovább bámulja ez a hatalmas, ezüstszőrű óriás. 

 

mennyko1.jpg

Fotó: Pinterest

Most pedig átadom a billentyűzetet Borónak, aki ismét fellebbenti a mesék fátyolát és megoszt veletek pár információmorzsát a valós tényekből. Bár azért nála is akad pár mendemonda... :)

Maine Coon:  Mennykő

A Maine Coon macska kialakulásához sok legenda fűződik. Valószínűleg hosszú, bozontos, különleges farka miatt született például az az elképzelés, hogy vadmacska és mosómedve ( angolul: Zacoon) keresztezéséből alakult ki.

Ez persze képtelenség.

Inkább elképzelhető, hogy a helybeli elvadult házi cicák és a európai telepesek által Amerikába bevitt angóramacskák keveredéséből származik. Erre vall szőrzete, színe, testalkata. Az Amerikába hajózó tengerészek vittek magukkal ilyen cicákat a hideg éghajlatú amerikai kontinensre, ahol a zord viszonyok miatt erősebb, ellenállóbb állatokká váltak.

A Maine Coon az amerikaiak egyik kedvenc macskája.

Megjelenése:

Robosztus testű, félhosszú, tömött szőrzetű, zömök állat, különböző színekkel és mintázattal. Kifejlett kori testtömege átlagosan 10 kg, de vannak 13-14 kilós példányok is! Imponáló megjelenés miatt a macskakiállítások egyik sztárja.

Viselkedése:

Temperamentumos, szívós, rendkívül jól alkalmazkodó, eléggé igénytelen.

Forrás: Szinák-Veres: Macskakalauz /1989/

 

 

mennyko2.jpg

Fotó: Pinterest

Nos ennyit a nem éppen száraz tényekről, és jöjjön ismét a tengervízben bőven lubickoló mese. :)

Jövő hét csütörtökön felkerül egy meserészlet a blogra.

Természetesen arra vigyázunk, hogy csak az eddig megismert bandatagok szerepeljenek benne - mint említettem korábban, Sutyira egy kicsit még várnotok kell -, de biztos vagyok benne, hogy Kormföl és Mennykő gondoskodnak az izgalomról, még akkor is, ha a történések egy részét kézjelekkel fogják nektek elmesélni. :)

Addig is várom az ötleteiteket, vajon ki rejtőzhet Sutyi neve mögött és milyen állat lehet az utolsó két bandatag, akik nem kerültek eddig szóba?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516182842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása