Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

A gyerekeink és az utálatos zöldségek, avagy éljenek az ostoba vitaminreklámok!

2016. augusztus 20. 08:00 - Tinne

Vitaminok kellenek.

Ezen egy percig sem vitatkozom, hiszen nem csak a gyerekeim cuppantják be a kanálból a napi adagot, de mi is magunkhoz öleljük reggelente a vitaminos dobozunkat. A probléma csak ott van, hogy némelyik reklámban azzal vadítják a szülőt, és főképp a srácokat, hogy végignézhetjük, ahogy az ügyeletes lurkók, fintorogva tolják el maguk elöl a finomabbnál finomabb zöldeket, élen a brokkolival.

Anya meg vért izzadhat, hogy belebűvöljön csemetéjébe pár falat karfiolt, cukkínit, sütőtököt vagy ne adj isten pár szem kelbimbót.

Főként, ha otthon ők sem igen eszik meg.

Tévedés ne essék, nem vagyok vegetáriánus. Sőt! De ha nincs mellé egy jó kis saláta, vagy párolt zöldség, netalán egy kis kelkáposzta főzelék, akkor nem az igazi az ebéd.

Nálunk az ovi tette válogatóssá a lányunkat, hiszen nemcsak más ízvilággal főznek, de meg van kötve a kezük a sózással, és a fűszerhasználattal is.

Pedig a zöldfűszerek (oregano, kapor, tárkony, bazsalikom, citromfű, rozmaring, kakukkfű…) sokat dobhatnak illatukkal és ízükkel az ételeinken.

Ráadásul a zöldségek egy része jól elrejthető például egy fasírtban. A brokkoli és a karfiol párolva, a répa, cukkíni, tök, reszelve. A gyerkőcök még segíthetnek is összegyúrni, gombócolni, és tepsire sorakoztatni a finomságokat.

De kerülhet reszelve a levesbe, répa, petrezselyem gyökér, karalábé, zellergumó. A nagymamám így érte el, hogy ne sakkozzuk ki a levesből a petrezselyem gyökeret. :)

De eldugható a zöldség egy húsos raguban is, ha kell apróra vágva. A kisebb gyerekeknél sokszor célt érünk, ha az apróbb falatok elvegyülnek, és nem kandikál ki a zöldségek íze egy-egy falatból erősen.

A variációk száma végtelen.

Szerencsére a lányom még ritkán jegyzi meg a reklámokat, de a figyelme mindenre kiterjed, és ami késik ugyebár…

Jó lenne, ha az illetékesek kissé jobban átgondolnák a reklámokat, hiszen nyilvánvalóan nagy részüket gyerekekre építve készítik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9010429468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása