Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

"Gurigurik" és "aprómagok", "szelíd medvék" és töltikék.

2020. március 22. 16:51 - Tinne

img_20190408_172018.jpg 

A tegnapi délelőttünk kicsit sűrűre sikeredett, de cserébe felfüggesztettük a tanulást.

Vagy mégsem?... :)

Úgy döntöttünk, apránként kitisztítjuk a teljes hátsókertet és rengeteg zöldséget fogunk ültetni, Kikirics és Boróka nagy örömére.

Cukkíni hegyeket, paradicsom tengert és hatalmas borsó fennsíkokat álmodtunk, tengernyi padlizsánnal  körítve. Persze azért tervben maradtak a kukorica szigetek és a tavaly szép termés hozó főző-, és sütőtök palánták kiültetése is.

Így Boró, Nyelvessel a kapával nekilátott füvet irtani, hogy lassanként a fűcsomók helyét is ágyások vehessék át.

Később Pacatesó is felfüggesztette a csúszdázást és beállt Boró mellé "Gurigurikat" ültetni. Gondosan kiszámolta, hogy minden kis gödröcskébe 4 szem "Guriguri" borsó fér el. A délelőtti mérlegük: 3 borsóval, 1-1 spenóttal és mángolddal beültetett hatalmas ágyás. Nekem még csak le sem kellett hajolnom. :) /akadt még rendbe rakásra váró 5 másik ágyás.../  :)

Közben persze megbeszéltük, hogy mi való Kikirics komposztdombjára és mi nem. Miért nem szabad túl mélyre ültetni a magokat, és nagyban találgattuk, hogy vajon milyen madár énekel olyan gyönyörűen a fejünk feletti fán?

Rácsodálkoztunk, a rozmaringbokrunk lila virágaira, megszagoltuk a krókuszt, a nárciszt és a jácintokat.

Felfedeztük, hogy idén is kibújtak a medvehagymáink, így elismételtük, hogy miben is különbözik a mérgező gyöngyvirágtól, és hogyan ismerhetjük fel, melyikük dugta elő a levélkéjét.

img_20190408_172018.jpg

Ha titeket is érdekel a titok akkor egy korábbi mesében - "Mérges gyöngy és Szelíd medve" - megtaláljátok a blogon. :)

Leszedtük az eperbokrokról a faleveleket, hogy jobban érje őket a napfény. Vajon mire van még szükségük, hogy nemsokára friss epret szüretelhessünk róluk?

A sóskánknak már szedhetők az apró levelei így, Boróka tesztelte és bár fancsali képpel, de vigyorogva csócsálta kedvenc "kerti rágcsáját".

Megmentettünk 5 mángold tövecskét, amik átteleltek, és már terveztük is kedvenc "cserepes-töltikés"ebédünket, bár meg kell várnunk, hogy a levelek nagyra nőjenek és sokan legyenek.

Sokat dolgoztunk és közben kicsit beszélgettünk a tavaszról és a kertünkben ültetett, növényekről és magokról. :)

Friss levegő, szórakozás, testmozgás vagy környezet óra...?

Szerintem két boldog, éhes és fáradt gyerek. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715544686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása