Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Kalózhajó a teraszon

2020. augusztus 25. 10:21 - Tinne

kalozhajo_a_teraszon2.jpg

Életem párjával általában felosztjuk a kerti teendőket, de néha összefogunk, egy-egy nagyobb munka érdekében

Tavasz elején vadszőlőt akartunk futtatni, de vagy esett az eső, vagy a vizsgámra készültem, vagy csak egyszerűen elfoglaltak és kimerültek voltunk.

Most némi pihenőt engedélyeztünk magunknak - én többnyire a meseírás alól -  és kivonultunk, hogy egy guriga vakondháló, no meg félszáz gyorskötöző segítségével megzabolázzuk a terjengő vadszőlő indákat.

Sajnos az én meseíró agyam nem képes leállni és mivel a nap is pont a fejemre tűzött, - amit valljuk be igen csak hisztériásan tudok viseli - pár perc múlva máris a tengeren találtuk magunkat és vadszőlő helyett a vitorlákat kötöztük.

A terasz átalakult kalózhajóvá, a gyerekek visongva kergetőztek a "fűtengerben" és a felkötözött indákat ismerve, pár hét alatt árnyékos vitorlaerdő terül a fejünk fölé, újdonsült kalózhajónkon.

kalozhajo_a_teraszon4.jpg

Már készülünk egy jó "kalózos ebédre" a hajófedélzeten. A menü még egyeztetés alatt van, mivel Boró nem rajong a halakért. Beígértem neki egy nagy adag pácolt, grillezett csirkemellcsíkot és  egy hatalmas tál salátát, így ő is hajlandó részt venni a hajóavató bulinkon. :)

A hajóavatásról természetesen majd képes beszámolóval érkezünk, addig is bemutatjuk még a kalóztörténet többi főszereplőjét és egy rövid meserészletet is felkerül jövő hét elején a blogra. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116173682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása