Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Tökúrfi, fasírtba rejtve

2017. december 05. 22:28 - Tinne

Hát persze, hogy Kikiriccsel vérszemet kaptunk!

Kedvenc koboldommal először elámultunk a cukkínis fasírtok sikerén, majd gyorsan a következő rejtegetni való zöldnövény után kaptunk.

Mivel itt a tél, és közeleg a Karácsony, ráadásul a sült sütőtököt senki sem eszi a családból, úgy döntöttünk, ideje bevetni a zöldfűszereket, és alkotni egy új fasírtot a gyerekeknek és magunknak.

2 tepsi (40 db) fasírt készült ebédre, ebből estére mindössze 11 maradt, így gyorsan lefotóztam, mielőtt elkopik a tányérról...mivel a gyerekeim nyíltan lopkodják a konyhapultról. :)

Lássuk, mit sütöttünk ki pitypangsipkás koboldommal:

Hozzávalók:

1 kg kanadai sütőtök, legyalulva

1,5 kg darált sertéshús

2 fej vöröshagyma apróra vágva

4 nagy gerezd fokhagyma

3 tojás

3 szelet kenyér beáztatva, kinyomkodva

kakukkfű, bazsalikom, oregano

 

Mindent bele egy nagy tálba, aztán engedjük a gyerekeket érvényesülni. Jó alaposan keverjenek össze mindent - ha kicsik még, nem árt, ha a végén besegítünk egy kis "utókeveréssel" -  majd egy tepsire terítsünk sütőpapírt, és jöhet a gombócolás és lapítás.

200 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc sütés vár a tökös finomságra. Amint langyosra hűlt, célszerű a húsimádó család előtt hagyni a konyhapulton, szabad rablásra. :)

Nálunk dinsztelt krumpli és céklasaláta került mellé ebédre, de uzsonnára egy kis házi káposztasalátával ugyanolyan kitűnő. :)

20171205_213502.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr813443491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása