Hát persze, hogy Kikiriccsel vérszemet kaptunk!
Kedvenc koboldommal először elámultunk a cukkínis fasírtok sikerén, majd gyorsan a következő rejtegetni való zöldnövény után kaptunk.
Mivel itt a tél, és közeleg a Karácsony, ráadásul a sült sütőtököt senki sem eszi a családból, úgy döntöttünk, ideje bevetni a zöldfűszereket, és alkotni egy új fasírtot a gyerekeknek és magunknak.
2 tepsi (40 db) fasírt készült ebédre, ebből estére mindössze 11 maradt, így gyorsan lefotóztam, mielőtt elkopik a tányérról...mivel a gyerekeim nyíltan lopkodják a konyhapultról. :)
Lássuk, mit sütöttünk ki pitypangsipkás koboldommal:
Hozzávalók:
1 kg kanadai sütőtök, legyalulva
1,5 kg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma apróra vágva
4 nagy gerezd fokhagyma
3 tojás
3 szelet kenyér beáztatva, kinyomkodva
só
kakukkfű, bazsalikom, oregano
Mindent bele egy nagy tálba, aztán engedjük a gyerekeket érvényesülni. Jó alaposan keverjenek össze mindent - ha kicsik még, nem árt, ha a végén besegítünk egy kis "utókeveréssel" - majd egy tepsire terítsünk sütőpapírt, és jöhet a gombócolás és lapítás.
200 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc sütés vár a tökös finomságra. Amint langyosra hűlt, célszerű a húsimádó család előtt hagyni a konyhapulton, szabad rablásra. :)
Nálunk dinsztelt krumpli és céklasaláta került mellé ebédre, de uzsonnára egy kis házi káposztasalátával ugyanolyan kitűnő. :)