No igen!
A krémleves után még mindenkinél maradt kevés hely egy kis palacsintának, bár az ebéd kezdetén a srácaim azon nyűglődtek, hogy semmi étvágyuk.
De ezzel a menüvel a hasukba juttattam egy csomó zöldséget, és utána még ők is bevasalhatták rajtam az édességet.
Boró illatos, palacsintatésztája:
40 dkg liszt
4 tojás
4,5 dl tej
4,5 dl bubis ásványvíz
1 dl olaj
kevés só
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt ánizsmag
2 evőkanál szárított citromhéj
No és az elmaradhatatlan házi fűszeres szilvalekvár /lásd a korábbi blogbejegyzéseket/
A lisztben, kis segédem elkeverte a fűszereket, majd beleütötte a 4 tojást.
Ezután jöhetett felváltva a tej és a bubis víz, amíg anya kevert.
Egy órát állt a hűtőben, majd kisütöttük.
A fahéjtól kissé sötétebbre sül a tészta, a szárított citromhéj miatt kissé rücskösebb lesz a felszíne.
Az íze önmagában is isteni, de egy kis szilvalekvár csak emel a fényén.
Természetesen Pacatesót nem lehetett ezzel levenni a lábáról, Ő továbbra is a mogyorókrémre szavazott tölteléknek. :)