Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Pizza egy kis csavarral :)

2019. április 28. 11:43 - Tinne

 img_20190428_093749.jpg

Az utóbbi időben hanyagoltuk az itthoni pizzasütést, mert mindenki másképp szereti. Pacatesó csak sajttal, Boró gomba nélkül, rengeteg olajbogyóval, mi pedig néha szívesen ennénk tejfölös alappal, vagy kicsit csípősebben.

Ráadásul a szeleteléskor mindig sikerül felszabdalnom a sütőpapírt is.

Így a melegszendvics lett a befutó. De korán reggel, félálomban (a reggeli hosszú kávém nélkül pedig kómában), hétvégén, ráadásul kenyér sem volt igazán itthon... :(

Jöhetett egy kis csavar, mert a koboldjaim éhen akartak halni és egyáltalán nem értékelték a sirámaimat. :)

Így pizza készült, de a derelyevágóval előre felszeleteltük a tésztát a tepsiben, így praktikusan külön megpakolható, könnyen szétválasztható, és mókásan cakkos szélű lett a végeredmény.

img_20190428_085924.jpg

Ráadásul a sütőpapírt sem tettem tönkre, és a következő pizzára akár nyolcféle alap és feltét kombinációt is készíthetünk! :)

A felnőttek ehetik nyugodtan a csípős, vagy tejfölös változatot, akár dugig megpakolva gombával, míg a srácok elkészíthetik a saját változatukat házi paradicsomszósszal, ahogy csak szeretnék (Pacusnak sajt hátán sajttal :) ) 

Eddig sok mindent próbáltunk:

  -Külön kis pizza korongokat - túl sokat kellett nyújtogatni...

  -Melegszendvicset - a srácoknak pizzára fájt a foguk...

  -Külön pakolni mindent a tésztára - a töltelékek összefolyhattak, és nagyon gombás lett minden szelet íze, csípőst pont emiatt nem is tehettünk rá...

Ezúttal is bizonyítást nyert ama tétel, hogy a szükség, a lustaság és kreativitás hármasa együtt csodákra képes,,, :) :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414790848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása