Paca imádja az édességet, így mivel elfogyott a fahéjas csiga gyorsan összedobtunk egy fahéjas-banános-zabpelyhes muffint.
Hozzávalók:
Sütőt melegítsétek elő 170 fokra, és jöhet a gyerekmunka! :)
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
2 tojás
2 banán, amit villával összetörünk
1,5 dl tej
1 keáskanál fahéj
1 kávéskanál gyömbér
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 marék zabpehely
1 nagy csipet só
Tegyék külön tálba a lisztet, sütőport, sót, zabpelyhet és keverjék össze.
A többi hozzávalót egy nagy tálban a srácok habverővel simára keverik, majd hozzáadják a lisztes keveréket és azzal is összeforgatják.
Nyomjunk a kezükbe kanalat, és töltsék meg a muffin formákat 3/4-ed részig. Betesszük az előmelegített sütőbe 20-25 percre, majd ha kihűlt, megtölthetjük vaníliás pudinggal, vagy mogyorókrémmel. Nálunk az utóbbi a nyerő. :)
A zabpelyhes pizza sem sokkal macerásabb, főleg, hogy sütőporral készítjük! :)
Hozzávalók:
70 dkg liszt
4 nagy marék zabpehely
10 dkg vaj
1 teáskanál só
1 csomag sütőpor
kb 5 dl víz
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd két cipóba osztjuk, és a sütőlemez nagyságára kinyújtjuk őket.
A sütőlemezre szilikonos sütőpapírt teszünk.
Előkészítjük a feltéteket - sonka, paprika, paradicsomszósz, szalámi, kukorica... de akár tejszínes, vagy sajtkrémes alap is lehet. Nálunk mostanában a tejfölös, citromos, kapros alap a nyerő, elkeverve egy tonhal konzervvel, és megszórva sajttal. De ha marad itthon egy kis vadas szósz, akár azt is a pizzára kenhetjük a sajt alá.
Az előkészítés után eresszük szabadjára a kisebb gyerekeket is, had segítsenek a munkában. Örömmel fogják megkenni és megpakolni a pizzákat.