Vége felé jár a nyár és mi az utóbbi hónapokban több szempontból is ünnepeltünk.
Boró szeptembertől ismét suliba jár, immáron a harmadik osztályba, ráadásul nemrég (15-én) ünnepeltük a 9. születésnapját, tortával és ajándékkal.
Augusztus elején felállítottuk a kerti medencét, némi ásás és talajegyengetés után és végre Pacatesó is belépett a vízimádók családi csapatába. Annyira tetszett neki a dolog, hogy alig tudtuk kivarázsolni újdonsült lubickolónkat a medencéből. :)
Én is túlestem az utolsó vizsgámon, megkaptam a bizonyítványom, így a nyár utolsó hónapját "lazítással" tölthetem...
- Érik a paradicsom, potyog az alma 2 fáról is, tehát "éljen" a befőzés, dinsztelés, kompót készítés.
- Nőnek a cukkinik, így darabolhatok és gyalulhatok, majd jöhet a fagyasztó. Így később is lesz cukkinis lecsó és -fasírt.
- Beindultak padlizsánjaink, tehát lassan saját termésből is készülhet a nagymamám imádott padlizsánkrémje (addig is anyu beszerezte az első 6,5 kilós csomagot nekem, hogy ne unatkozzam. Így egy egy "esti pihenőt" rászánva az egészet megsütöttem és kikevertem, majd 3 napig ettük, amíg csak tartott reggelire, tízóraira, uzsira és vacsira...én még ebédre is. :) )
- Locsolnom a sok eső miatt szerencsére kevesebbet kellett, cserébe irthatom a gazt és füvet nyírhatunk, akár van hozzá kedvünk, akár nincs.
- Ráadásul még a nyár elején beígértem Borónak, hogy a 9. szülinapja után, együtt írunk egy új mesekönyvet, így múlt hét szombat óta a fülemet rágja. :)
Nos mint az előző felsorolás mutatja, unatkozom és pihenek, teljes mellszélességgel. :)
Ezért aztán megterveztük a következő hónapokat előre, hogy a ne csak megírjuk az új meséket és a finom falatokat főzzünk, de megosztani is maradjon időnk és energiánk.
Boró rajzolni, én fotózni tanulgatok, így talán kicsit színesebbek lesznek a beszámolóink is.
Engedve a kísértésnek és a munkamegosztásnak, néha Borót is a blogom közelébe engedem, mert a fejébe vette, hogy megtanul főzni és megosztaná az érdeklődőkkel amit megtanult.
Így én most ingázom a gépem és a konyha között, hogy szakmai tanácsokkal lássam el lelkes kis koboldomat és lehetőleg ma is ehető ebéd szülessen az asztalunkra.
Szülinapjára tepsis krumplit varázsolt a fasírtom mellé, ma már a teljes második fogást vállalta, így sült csirkecombot készített, zöldséges bulgurral.