Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Unatkozó koboldok: "Gyomláljunk" mentát, avagy forró limonádé házilag

2017. november 19. 15:56 - Tinne

Végre kicsit kisütött a nap, így a bezártságtól szenvedő srácaim kiengedhettem kicsit őrjöngeni a kertbe.

Persze egy óránál nem engedélyeztem többet, mivel még mindig "takonymanósak" egy kissé, így felmerült a probléma, hogyan lehetne hisztimentesen becsalogatni koboldjaim.

20171119_152927.jpg

Mivel a mentát még mindig nem sikerült kiirtani a ház oldalából, és a hidegben is vígan zöldel, ezért ráuszítottam a gyerekeket. Alaposan megtépték, és vidáman jöttek, hogy elkészítsük kedvenc italunk téli változatát.

Amíg az előszobában kivetkőztek a kinti göncökből, és kezet mostak, előbányásztam a hűtőmből némi gyömbérgyökeret, egy szép narancsot, és feltettem egy kancsó vizet forrni.

20171119_115846.jpg

És máris kezdődhetett a forró limonádé gyártás.

Boró forró limonádéja

Hozzávalók:

2 cm gyömbérgyökér megtisztítva, felszeletelve

egy marék mentalevél megmosva, lecsepegtetve

1 nagyobb narancs megmosva

ízlés szerint cukor

1 kancsó forró víz

20171119_121615.jpg

A mentaleveleket és a felszeletelt gyömbérgyökeret a kancsóba tesszük, - a miénknek belső szűrője van, de ahol nincs, ott is könnyen átszűrhető a limonádé - hozzáadjuk a fél narancs vékonyra hámozott héját, és az egész narancs kifacsart levét. Rászórjuk a cukrot, majd felöntjük a forrásban lévő vízzel.

A nagyobb gyerekek némi segítséggel a zöldséghámozóval megszabadíthatják a narancsot a héjától, és mindent bepakolhatnak a kancsóba. Így ránk felnőttekre már csak a forró vízzel való felöntés marad.

20171119_121925.jpg

Mi a cukrot, csak később adtuk hozzá, mivel én édesítővel iszom a limonádét. Így nem kellett külön készíteni.

A gyerekek imádják, a hidegben ezt a forró italt.

Nyáron is elkészíthető, azzal a különbséggel, hogy buborékmentes ásványvízzel öntjük fel, és a kis menta tépdesőim is kaphatnak bele 1-1 apró jégkockát.

20171119_122136.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5913311183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása