Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Kikirics a zöldcsempész: Boró és a csirkés tekercs

2017. december 07. 08:05 - Tinne

Boró nagyon szereti a salátákat, de néha kell egy kis változatosság, főleg, hogy egy időben nem nagyon akarta enni még a házi kenyeret sem.

A csirkés tekercs ötlete a testvéremék konyhájából érkezett, és osztatlan sikert aratott mindenkinél. Egy csomagban 4 tésztalap bújik meg, amibe nem is kell túl sok hozzávaló, hogy hárman is jól lakjunk. (Pacatesó egyenlőre még hanyagolja a zöldségek roppanós változatát, de ő főzelékben és párolva bepótolja többszörösen is)

20171204_073527.jpg

Hozzávalók:

1 csomag "Fresh wraps" (4 db tésztalap)

egy fél csirkemell

egy fél kaliforniai paprika

egy fél paradicsom

egy nyers uborka

4-5 salátalevél

egy fél fej lila hagyma

kevés ketchup

Előző este mindent vékony csíkokra vágok, és dobozokban irány a hűtő. A csirkecsíkokat kisütöm, hogy reggel csak össze kelljen állítani a tekercseket, az éhes csapatnak.

Reggel a lapokat egyesével a palacsintasütőbe rakom, és átforrósítom. Nem szabad túl sokáig a tűzön hagyni, mert kiszárad, és töredezik, úgyhogy kb fél perc elég, hogy kellően átmelegedjen.

Utána szépen mindenből a lapra teszünk egy keveset, mahd feltekerjük, és félbevágjuk. Azonnal fogyasztandó, amíg még meleg. :)

20171204_073714.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613444603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása