Ölelő mesék

mesékről, gyerekekről, és mindenről, ami egy saját mesével elérhető.

Finom krémleves rózsákból.

2020. március 30. 11:55 - Tinne

img_20200328_101652.jpg

Az elmúlt pár napban igyekeztünk sokat kertészkedni és pihenni.

Órákig játszottunk a srácokkal, a nagyágyban összebújva mesét olvastunk, sütögettünk, krémlevest főztünk, takarítottunk, Pacatesó még a pizzakészítésbe is bekapcsolódott. :)

Kicsit hanyagoltuk a netet, de annál több időt töltöttünk együtt.

Sokat voltunk a kertben és ez egyre jobban meglátszik a konyhakertünkön.

A mai blog apropója még mindig Pacatesó, mivel a zöldségek területén igen csak válogatós. :)

Boró imádja a salátákat és a párolt zöldséget is egyre jobban tolja, de Pacus a sárgarépát kivéve nem igazán követi a példáját. Ráadásul Boróval ellentétben a savanyúságokat, nyers salátákat ki nem állhatja.

A megoldást nálunk a krémlevesek jelentik.

A karfiol még így is a lista alján kujtorog, de a brokkolikrémleves a második helyen landolt a fiam kedvenc-listáján.

 

Brokkoli krémleves

 

Egy nagyobb brokkoli, rózsáira szedve

1 fej vöröshagyma, felkockázva

2 szem nagyobb burgonya, megpucolva, felkockázva

3 szál sárgarépa, megpucolva, feldarabolva

egy kis darab zellergumó, megpucolva, felkockázva

egy kevés só

borsikafű vagy más néven csombor

majoranna

bazsalikom

zellerlevél

petrezselyemlevél

1 natúr tömlős sajt

Csontos csirkemell

2-3 szelet kenyér, kis kockákra vágva

0,5 dl napraforgó olaj

1 nagy gerezd fokhagyma

 

Először is a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, vagy belereszeljük az olajba, és a főzés végéig állni hagyjuk.

De nálunk ez a lépés általában kimarad, hiszen egy üveg olajban mindig áll pár zúzott fokhagymagerezd, mivel a lányom feladata a pucolás.

A csirkemelleket kicsontozzuk – jó sok husit hagyunk rajtuk -, és a csontokat feltesszük főni. Picit sózzuk, beleszórjuk a zeller- és petrezselyemlevelet, no meg a borsikafüvet, aminek pont olyan az íze, mint a borsnak, de csípős rokonával ellentétben, már kis gyerekeknek is nyugodtan főzhetünk vele.

Ha az alaplé megfőtt, Egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát, és hozzá adjuk a többi feldarabolt zöldséget is.

Amikor egy kicsit összepirítottuk a zöldségeket, megszórjuk a többi fűszernövénnyel, majd felöntjük a csirkelével.

A csontokat előzőleg szedjük ki, és várjunk míg egy kissé kihűl. Szedjük le róla a főtt husit, majd a darabkákat dobáljuk vissza a levesbe, hiszen ettől lesz igazán finom a krémleves.

Mikor a zöldségek is megpuhultak, merjünk ki egy kevés levet, és villával és habverővel keverjük el benne a tömlős krémsajtot, majd csurgassuk a levesbe az eredményt.

Forraljuk át, majd kicsit hagyjuk hűlni, és eresszük rá a botmixert.

Tálalás előtt szűrjük bele a fokhagymás olajat egy serpenyőbe, gyújtsunk alá, ás szórjuk bele a kis kenyérkockákat.

Keverjük át, hogy mindenhová jusson a finom olajból, majd pirítsuk meg az illatozó kenyeret.

Tálaláskor tegyünk pár kenyérkockát a leves tetejére, szem gyanánt, majd egy kevés tejfölből csöppentsünk bohócorrot az illatos leves közepére, és további kis kenyérkockákból rakjuk ki a bohóc vigyori mosolyát is.

Kerti zöldségmániás koboldunk, Kikirics szerint a leves titka, hogy sokféle íz és illat között bújik meg a brokkoli, így nem kerül túl töményen a gyerek szájába.

Nálunk a gyerekek és a férjem kedvence lett, mivel legalább kétszeres adag kenyérkockát pirítok, így bőven marad mindenkinek rágcsálnivaló.

Holnap pedig jön a fiam kedvenc zabpelyhes-banános muffinja, egy kis Pacás pizzasütéssel együtt. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olelomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6315572662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása